طبق تحقیق منتشر شده توسط سازمان روانشناسی آمریکا کودکانی که مادرانشان در طول بارداری دچار استرس اضطراب یا افسردگی باشند بیشتر در معرض ریسک مشکلات روانی و رفتاری در دوران کودکی و نوجوانی خود خواهند بود...
طبق تحقیق منتشر شده توسط سازمان روانشناسی آمریکا کودکانی که مادرانشان در طول بارداری دچار استرس اضطراب یا افسردگی باشند بیشتر در معرض ریسک مشکلات روانی و رفتاری در دوران کودکی و نوجوانی خود خواهند بود:
این تحقیق بیان میکند که رنج های روانشناختی در طول دوران بارداری تاثیر کوچک اما پایدار بر احتمال پرخاشگری یا رفتارهای ناهنجارانه کودکان دارد.
این مسئله نشان میدهد تلاش برای مراقبت از سلامت روانی و حمایت روانی از مادر در طول حاملگی یک امر بسیار حیاتی برای جلوگیری از مشکلات رفتاری کودکان میباشد.
دکتر تراگ و همکارانش نتایج حاصل از ۵۵ تحقیق بر روی ۴۵۰۰۰ شرکت کننده را به این شکل شرح دادند آزمایش اینگونه بود که میزان رنج و پریشانی روانی مادران در طول دوران حاملگی بررسی و اندازهگیری شد که این شامل استرس افسردگی و اضطراب بود و بعد از آن میزان همین فاکتورها در کودکانی که به دنیا آوردند اندازهگیری شد که علاوه بر آن شامل علائمی مانند نقص توجه و بیش فعالی و پرخاشگری بود.
و نتیجه حاصل نشان داد مادرانی که بیشتر علائم اضطراب افسردگی یا استرس را در طول حاملگی تجربه کرده بودند فرزندانی بیشتر با علائم adhd یا مشکلاتی مثل پرخاشگری یا ناهنجاریهای رفتاری داشتند.
این تحقیق نشان دهنده ارتباط سلامت روان مادر در طول بارداری با سلامت فرزند پس از تولد است هرچند در تحقیقهای قبلی تاثیر اصلی این عوامل بر سلامت روان فرزند به طور مشخص اثبات نشده بود.
این نتیجه فارغ از جنسیت کودک متولد شده خواهد بود و بر دختران و پسران به یک اندازه تاثیرگذار است و همچنین بر تمامی ردههای سنی پس از تولد تاثیرگذار است هرچند که تاثیر آن بر سنین ۲ تا ۵ سالگی بیشتر خواهد بود
علت این اتفاق تاثیر ترشح هورمون استرس در رحم است که میتواند بر رشد مغز جنین در رحم مادر تاثیرگذار باشد.
ترجمه: پارمیس اسدی